Az elmúlt években alpolgármesterként és képviselőként vállaltam aktív szerepet Nagykálló életében. Idén sokan megkerestek és ösztönöztek arra, próbáljam meg a legmagasabb városvezetői szinten folytatni Nagykálló közösségéért vállalt feladataimat. Ez a kezdeményezés összhangban volt a bennem is érlelődő elhatározással, így idén nagy tisztelettel és felelősséggel vállalom, hogy elinduljak Nagykálló polgármesterjelöltjeként.

Az önkormányzati munkám során szembesültem azzal, hogy ha a leghatékonyabban szeretném városunk lakóinak érdekeit képviselni akkor arra polgármesterként, tenniakaró képviselőtestülettel és szakemberek bevonásával van mód. Sok szakemberrel egyeztettem a modern Nagykálló fejlesztéséhez szükséges lépésekről, melyek érintik többek közt az átlátható gazdálkodást, az infrastrukturális fejlesztéseket, a közbiztonság javítását, a sportot, a kulturális életet, a folyamatban lévő fejlesztések ésszerű és átlátható megvalósítását. 

A polgármesterrel közösen dolgozó, leendő képviselő testület tagjait én nem szeretném meghatározni. Bárkivel tudok együtt dolgozni, aki megfelelő szakmai kompetenciák mellett, kompromisszumok nélkül, teljes odaadással szeretne Nagykállóért tenni. Arra bíztatok mindenkit, hogy aki érez magában késztetést arra, hogy városunk képviselője legyen az induljon el az önkormányzati választáson. 

Fidesz tag vagyok, de független jelöltként indulok a polgármester választásokon, ugyanis a Fidesz csak egy jelöltet támogatva, a jelenleg még hivatalban lévő polgármestert javasolja. Úgy vélem, hogy a Fideszt is jobbá tehetjük, ha a feladatra alkalmas, tenni akaró városvezetők érkezenek azokban a városokban, ahol megérett az idő a változásra. Olyan ez mint például a fociban, ahol egy-egy posztra több játékos is rendelkezésre áll és az játszik aki jobbnak bizonyul.

Horváth Tibor
polgármesterjelölt